Begeleiding

  Door turbulente omstandigheden in de beginjaren van mijn bestaan heb ik me op mijn pad van vele levensangsten moeten ontdoen. Dit was op momenten een eenzame weg waarop ik voortdurend met mijn angsten ben geconfronteerd.

Mijn innerlijke ruimte is nu veel schoner dankzij het vele reizen, de ontmoetingen en door samen te leven met mensen in uiteenlopende culturen, situaties en omgangsvormen. Van 1001 angsten naar een vruchtbaar leven in de realiteit.

Al deze jaren zijn voor mij een leerschool geweest om te gaan met deze emotionele en psychische kwetsbaarheid en het een heilzame positie te kunnen geven in mijn leven. Ook als je nooit volledig kunt genezen zal je kwetsbare ziel en/of lichaam meer voldoening ervaren in dit leven.

Vanuit deze achtergrond ben ik in staat de soms wankelmoedige gemoedstoestand van mensen in kwetsbaarheid te transformeren in een gevoel van zelfwerkzaamheid. Samen banen we ons een weg langs de metaforen van de beschadiging om zo het inzicht en de herkenning meerdere gezichten te kunnen geven en het beter hanteerbaar te maken.

Dit gebeurt door middel van persoonlijke begeleiding op momenten dat ondersteuning gewenst of zelfs noodzakelijk is om de door jou gewilde stappen te kunnen maken.

Ook werk ik aan de vorming van kortdurende activiteiten waar binnen ruimte is de veelzijdigheid van de blokkade/beschadiging in jezelf te onderzoeken.

Dit kan ook driedimensionaal en met gebruik van de verbeelding die aanwezig is. Alles ten dienste van de verwezenlijking van een vorm waarin je je eigen proces/worsteling herkent en je tot steun kan dienen op momenten dat het vertrouwen wankelt.

Beroepskunstenaars zullen de praktische uitwerking van dit proces met je helpen vormgeven. Ik wil je in die gedachtestroom begeleiden en je een eigen weg laten vinden naar die derde dimensie, waarin je een beeld vindt waar je omheen kunt lopen; wat je van onder naar boven kunt bezien, aanraakbaar en definieerbaar.

Wordt vervolgd………